Monumenten restauratie

Het restaureren van een monument is het naar de oorspronkelijke staat terugbrengen van een monument of monumentaal pand. Een monument is een overblijfsel van vroeger, dat als algemeen belang wordt gezien. Het kan een overblijfsel zijn van kunst, cultuur, nijverheid of architectuur. Aan het verbouwen van een monument zijn extra regels verbonden, waardoor u vaak een vergunning nodig heeft voordat u deze mag verbouwen.

Verschillende soorten monumenten in Groningen

Nederland kent vier soorten monumenten; rijksmonumenten, provinciale monumenten, gemeentelijke monumenten en beschermde stads- en dorpsgezichten. Een rijksmonument is van nationaal belang en wordt beschermd door de rijksoverheid. Een provinciaal monument wordt door de provincie beschermd (in dit geval Groningen of omgeving) en een gemeentelijk monument door de gemeente. Een beschermd stads- of dorpsgezicht is een gebied met panden van uitzonderlijke schoonheid waarvoor aparte regels gelden. Voor zo’n beschermd stads- of dorpsgezicht moet bijvoorbeeld een speciaal bestemmingsplan worden geschreven. Het is belangrijk om voordat u wilt gaan restaureren eerst uit te zoeken onder welke monumentsoort uw monument valt. Aan het verbouwen van sommige monumenten zitten in Groningen regels verbonden.

Gebruikelijke veranderingen tijdens een restauratie

Veel mensen denken dat een monumentaal pand, na restauratie helemaal in oorspronkelijke staat wordt terug gebracht. Dit is niet helemaal waar. Een monumentale woning bijvoorbeeld, is vaak zo aangepast dat deze is voorzien van alle gemakken. Zou een woning helemaal worden omgebouwd naar hoe deze ooit was, dan zou een luxe badkamer en keuken ook weggehaald moet worden. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Restauratie van een monumentaal pand houdt vaak in dat het uiterlijk wordt terug gebracht naar de oorspronkelijke staat, maar dat de binnenkant van het huis gewoon modern blijft. Wilt u uw monumentale pand laten restaureren, neem dan contact op met Bouwbedrijf in Groningen en wij zoeken geschikte bouwbedrijven voor uw renovatie.

Het juiste bedrijf voor uw werkzaamheden

Groningen kent veel gespecialiseerde bouwbedrijven

Of u nu op zoek bent naar timmerlieden, metselaars, schilders of aannemers, via Bouwbedrijf in Groningen vergelijkt u eenvoudig meerdere bouwbedrijven op basis van hun specialiteiten. Denk bijvoorbeeld aan de volgende diensten.

Wij kennen geschikte bedrijven voor uw project

Binnen 24 uur contact met bouwbedrijven voor uw project.
Geheel vrijblijvend.

Experts waar opdrachtgevers langdurig tevreden over zijn

Bouwbedrijf in Groningen opereert in de gehele provincie Groningen en zorgt dat uw aanvraag terecht komt bij gespecialiseerde bouwbedrijven, waar opdrachtgevers tevreden over zijn.

Wij toetsen uw klanttevredenheid, tweemaal na aanvraag. U hoeft niet mee te werken, maar u kunt met slechts enkele muisklikken helpen om ons bouwplatform ijzersterk te houden. De kwaliteit van onze contacten is voor ons erg belangrijk.

Een goed, concurrerend voorstel is voor ons net zo belangrijk

Wij verzoeken bedrijven om u een goed, concurrerend voorstel te doen. Bent u ontevreden over de offerte, dan kunt u dit tijdens onze tevredenheidspeiling aangeven. Wij streven naar een perfecte prijs/kwaliteitverhouding en zijn hierover ook duidelijk richting de bedrijven waar wij u mee in contact brengen.

Het bouwplatform Bouwbedrijf in Groningen onderhoudt een uitgebreide kennisbank met specifieke informatie over de diensten van veel verschillende bedrijven in Groningen, als ook de ervaringen van opdrachtgevers.


Aanhef

Contactvoorkeur

Contactgegevens

Op welke termijn moet uw klus van start gaan?

Zoekt u een bedrijf met een specifieke omvang?

Beschrijving van uw wensen

Bouwbedrijf in Groningen, het platform voor bouwprofessionals in Groningen

Aanbod

Jaarlijks worden vele honderden contacten gelegd tussen bouwbedrijven en opdrachtgevers. Bouwbedrijf in Groningen brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Kwaliteit

Bouwbedrijf in Groningen werkt uitsluitend samen met professionele bouwbedrijven. Daarnaast kunnen opdrachtgevers altijd contact met ons opnemen om ervaringen uit te wisselen.

Gunstig

Niet zelden worden opdrachtgevers verrast door aantrekkelijke (tijdelijke) kortingen. U legt uw bouwplannen vrijblijvend aan ons voor en wij laten meerdere bouwbedrijven een goed voorstel doen.